Το έργο ΑΛΓΕΑ έχει ως βασικό σκοπό την προσφορά στην κοινότητα μέσα από μια σειρά δράσεων, προβολών, οργάνωσης εργαστηρίων και ημερίδων. Παράλληλα, η ομάδα εργασίας του έργου επιθυμεί την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με σκοπό την προώθηση και καλυτέρευση των ασθενών με χρόνιους πόνους.
 
Οι γεωγραφικές περιοχές ανάπτυξης του έργου περιλαμβάνουν όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου (στόχος η ανάπτυξη συνεργασιών με τα Γενικά Νοσοκομεία των επαρχιών, τις Κρατικές υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας (ΥΨΥ) και ιδιωτών Ψυχολόγων/ ιατρών από τους οικείους επαγγελματικούς συλλόγους) και με την ίδια διαδικασία σε όλη τη περιφέρεια της Κρήτης.
 
Στόχος του έργου είναι η πλήρης γεωγραφική κάλυψη ολόκληρης της επικράτειας της Κύπρου, και της περιφέρειας Κρήτης. Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και διάχυση του έργου, ως βασικός άξονας δραστηριοτήτων, θα επιτευχτεί: α) με την εκπαίδευση των υπαρχόντων επαγγελματιών Ψυχικής υγείας που δεσμεύονται (βάση εγγράφου συμβολαίου) να μεταδώσουν τις γνώσεις σε άλλους επαγγελματίες, β) τη κατάρτιση, ως μέρος της κλινικής τους εργασίας, των μεταπτυχιακών φοιτητών που θα εμπλακούν στο έργο (μέσω των τμημάτων Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και Κρήτης), γ) τη συνεργασία των εταίρων με μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και συλλόγους υποστήριξης, δ) και τη προσαρμογή του προγράμματος σε διαδικτυακή πλατφόρμα θεραπείας (web-based intervention) υποστήριξης των ασθενών και των συγγενών τους.
 
Στόχος είναι η χρήση του παρεχόμενου έργου σε ολόκληρη τη Κύπρο και τον Ελλαδικό χώρο μέσω της διάχυσης του έργου στους επαγγελματικούς συλλόγους της Ελλάδας και της Κύπρου (Ελληνική Νευρολογική Εταιρία, Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Παγκύπριος Σύνδεσμος Ψυχολόγων, Ελληνική Εταιρία Κεφαλαλγίας) , στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα συνεργασίας- μέσω διασυνδέσεων-φορέων υποστήριξης ασθενών με χρόνιους πόνους (Αντιρευματικός σύνδεσμος Κύπρου, Ιατρεία χρόνιου πόνου στην Ελλάδα) αλλά και ενεργοποιώντας δίκτυα από προηγούμενα έργα του Interreg (π.χ. Δημιουργία διασυνοριακής ομπρέλας προστασίας του γενικού και πάσχοντος πληθυσμού για τη σκλήρυνση κατά πλάκας). Η διαδικτυακή πλατφόρμα θα έχει την ικανότητα να επεκτείνει τη χορήγηση υπηρεσιών σε απόμακρες περιοχές (π.χ. αγροτικές περιοχές Κύπρου και Κρήτης) αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
 
Το σύνολο του περιεχομένου της ιστοσελίδας διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική και ενημερωτική χρήση. Απαγορεύεται, με οποιοδήποτε μέσο, η αναδημοσίευση ή η χρήση του συνόλου και των τμημάτων του ιστοτόπου, τροποποιημένα ή στην αρχική τους μορφή, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.
 
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το φυλλάδιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως οδηγός και όχι ως θεραπεία. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε τον Γιατρό σας.
 
Ομάδα Εργασίας  algea-slogo