STELIOS Ν. GEORGIOU

PROFESÖR İletişim Bilgileri

Email: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Adres:

Psikoloji Bölümü

65, Kallipoleos Caddesi

Ofis Numarası: Antoniou Binası

Telefon Numarası: 22892076

Faks: 22892071

Profil

Stelios N. Georgiou New Jersey City Üniversitesi'nde eğitimsel psikoloji konusunda lisans (BA) ve yüksek lisans (MA) yapmıştır. Boston Üniversitesi'nde eğitimsel psikoloji üzerine doktora (Ed. D.) yapmıştır. 1992 yılından beridir Kıbrıs Üniversitesi'nde görevlidir. Araştırma ve eğitim görevlerine ilaveten Psikoloji Bölümü'nün başkanı olmak üzere idari görevleri de olmuştur. Birkaç profesyonel derneğin (Gelişimsel Psikoloji Avrupa Topluluğu, Uluslararası Psikologlar Konseyi) ve ağın (Avrupa Psikoloji Öğrenimi ve Öğretimi Ağı – EUROPLAT, Avrupa Ebeveynler Hakkında Eğitim Ağı – ERNAPE) aktif üyesidir.

Araştırma İlgi Alanları

Atıf kuramı ve eğitimsel psikolojideki uygulamaları, ceşitli durumlarda gelişim, ebeveyn ilgisi ve ebeveynlik tarzları, zorbalık ve mağduriyet

PANAYIOTIS STAVRINIDES

OKUTMAN İletişim Bilgileri

E-mail: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Adres:

Psikoloji Bölümü

65, Kallipoleos Caddesi

Ofis numarası: Antoniou Binası

Telefon numarası: 22892073

Faks: 22892071

Profil

Psikoloji doktorasını 2005'de Kıbrıs Üniversitesi'nden aldı. New York'taki St. Francis College'den psikoloji lisans derecesi ve Birleşik Krallık'taki Reading Üniversitesi'nden Psikoloji'de Araştırma Metodları üzerine yüksek lisans derecesine sahiptir. 2006'da Harvard Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırmacı olarak bulundu. Şimdi Kıbrıs Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde görevlidir. Gelişimsel psikoloji lisans ve lisans sonrası dersleri veriyor.

Psikoloji ile ilgili uluslararası mesleki kuruluşların üyesidir. Kıbrıs'ta ve Avrupa Birliği'nde psikoloji araştırma projelerinde yer almaktadır.

Araştırma İlgi Alanları

Başlıca iki alanda araştırma yapmaktadır. İlk olarak zorbalık, reaktif saldırganlık ve proaktif saldırganlık gibi çocukluktaki ve ergenlikteki saldırganlığın çeşitli türlerini araştırmaktadır. Ve ikinci olarak ebeveyn-cocuk etkileşiminin çeşitli türleri ve ergenlikteki uyum sorunları (örneğin madde kullanımı ve suç) arasındaki ilişkiyi incelemektedir.