Η υποβολή αιτήσεων για έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων των αποφοίτων γίνεται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο σύνδεσμο www.ucy.ac.cy/certificates, εφόσον ο απόφοιτος ενεργοποιήσει πρώτα το προφίλ του στο σύστημα των αποφοίτων www.ucy.ac.cy/alumnisys. Σε περίπτωση που το έχετε ήδη ενεργοποιήσει, κάντε login στο σύνδεσμο έκδοσης πιστοποιητικών, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης σας (email & password) στο προφίλ του απόφοιτου.
 
Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων παρέχεται στους νέους απόφοιτους, μετά τη συνεδρία της Συγκλήτου στις αρχές Ιουνίου, κατά την οποία εγκρίνονται οι τελειόφοιτοι που αποφοιτούν.
 
H πληρωμή και η παραλαβή πιστοποιητικών γίνεται είτε αυτοπροσώπως από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) ή τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΣΜΣ), ή απομακρυσμένα με χρήση της εν λόγω ηλεκτρονικής εφαρμογής.
 
Λίστα πιστοποιητικών:
• πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
• αντίγραφο πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος
• μετάφραση αναλυτικής βαθμολογίας, πτυχίου ή διπλώματος στα Αγγλικά
• βεβαίωση φοίτησης (ως ενεργός φοιτητής)
• βεβαίωση διάρκειας σπουδών

Επιπλέον, στον απόφοιτο χορηγείται δωρεάν και το Παράρτημα Διπλώματος (Diploma Supplement – DS), το οποίο συνοδεύει το πτυχίο. Το συγκεκριμένο Παράρτημα περιέχει πληροφορίες σχετικές με τη φύση, το επίπεδο, το γενικότερο πλαίσιο εκπαίδευσης, το περιεχόμενο και το καθεστώς των σπουδών του αποφοίτου. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται εδώ.
 
Για επιπρόσθετες διευκρινίσεις και καθοδήγηση σχετικά με τις παραγγελίες έκδοσης των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
- To Γραφείο Εξυπηρέτησης της ΥΣΦΜ (Τ.: 22 22894021, E.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), για τα προπτυχιακά πτυχία,
- Τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών (Τ.: 22894044, E.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), για τα μεταπτυχιακά πτυχία
Οι δύο οντότητες βρίσκονται στο ισόγειο του κτηρίου Συμβουλίου Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, 2109 Αγλαντζιά, Λευκωσία).