1) Το Κέντρο Ισότητας και Ιστορίας του Φύλου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην διαδικτυακή εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου 2020, η ώρα 11:00-12:30, με θέμα:
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom στο σύνδεσμο:
 
 
2) Ερευνητικό Έργο CODE-IWP: Προκήρυξη για παραγωγή τηλεοπτικού σποτ για την προώθηση της ίσης συμμετοχής αντρών και γυναικών στην πολιτική ζωή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
 
3) Επιμορφωτικό Σεμινάριο/Εργαστήριο "Empoweryour 'political' profile. Make yourself visible"

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος CODE - IWP «Ενίσχυση της δημοκρατίας μέσω της Γυναικείας Συμμετοχής» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for Citizens, διεξάγεται επιμορφωτικό σεμινάριο/εργαστήριο με τίτλο "Empower your 'political' profile. Make yourself visible", το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 από τις 9:00 μέχρι τις 16:00 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 6 ωρών και στόχος του είναι να προσφέρει στους/στις συμμετέχοντες/ουσες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να εμπλακούν ενεργά στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας τους αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα. Απευθύνεται σε νέους και νέες (π.χ. φοιτητές/τριες), άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και επαγγελματικών προσανατολισμών που ενδιαφέρονται για τη διασύνδεση μεταξύ της ισότητας των φύλων και της πολιτικής και θέλουν να εμπλακούν πιο ενεργά στην πολιτική.

Η γλώσσα διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι η Ελληνική, η παρακολούθηση είναι δωρεάν και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: 17 Ιανουαρίου 2016. Βρείτε την αίτηση συμμετοχής εδώ.  

Επικοινωνία & υποβολή αιτήσεων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 
4) Δελτίο Τύπου από την Επιτροπή Δικαιωμάτων της Γυναίκας και Ισότητας Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (8.12.2015) σε σχέση με την απόφαση του Κοινοβουλίου για το θέμα της συμμετοχής των γυναικών σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών. 
 
Για το δελτίο τύπου, πατήστε εδώ. Περισσότερες πληροφορίες στους ακόλουθους συνδέσμους: 
Αποτελέσματα Συμβουλίου: http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-14325-2015-INIT/en/pdf 
Νομοθεσία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&language=EN&reference=P7-TA-2013-0488 
 
5) Ο τομέας Just D1 – Equal treatment legislation της Ε.Ε έχει μόλις κυκλοφορήσει Αναφορά για την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Περί Ισότητας 2015-1.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αναφορά εδώ. Συγκεκριμένα αφορά επισκόπηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ισότητας των φύλων και της νομοθεσίας κατά των διακρίσεων και της πολιτικής (για την περίοδο Ιούλιο - Δεκέμβριο 2014). Επίσης, περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή νομολογία, καθώς και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στη νομοθεσία, την πολιτική και τη νομολογία σε εθνικό επίπεδο. Πρόσθετα, σημειώνεται ότι στις σσ. 83-90, υπάρχει σχετική αναφορά για την Κύπρο.

 
6) Διεθνές Συνέδριο "Gender, Law and Institutions", 21-22 Νοεμβρίου 2014, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η Έδρα UNESCO για την Ισότητα και Ενδυνάμωση των Φύλων και το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Gender, Law and Institutions" στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2014 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή και την υποβολή προτάσεων στο συνέδριο: 

Η διαδικασία εγγραφών στο συνέδριο έχει ξεκινήσει. Για την εγγραφή σας χρειάζεται να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο εγγραφής, αφού καταβάλετε τα τέλη εγγραφής με κατάθεση σε τράπεζα (Bank: Hellenic Bank, Account Number: 133-10-366091-00, IBAN Number: CY25 0050 0133 0001 3310 3660 9100, Swift Code: HEBACY2N, Reference: UNESCO conference 2014) και να το στείλετε ηλεκτρονικά μέσω email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ: Η τελευταία ημερομηνία εγγραφής στο συνέδριο για όσους υπέβαλαν πρόταση είναι η 24η Οκτωβρίου 2014. Τουλάχιστον ένας από τους συγγραφείς χρειάζεται να εγγραφεί μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2014 για να περιληφθεί η πρόταση στο πρόγραμμα του συνεδρίου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ/ΑΚΡΟΑΤΕΣ: Όσοι δεν παρουσιάζουν πρόταση και θέλουν να παρακολουθήσουν το συνέδριο μπορούν είτε να προεγγραφούν με τον πιο πάνω τρόπο είτε να εγγραφούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Για τους συμμετέχοντες/ακροατές, τελευταία ημερομηνία εγγραφής στο συνέδριο είναι η 18η Νοεμβρίου 2014.

Δέιτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα του συνεδρίου.

 

7) Ανακοίνωση από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ισότητας Φύλων

The European Institute for Gender Equality (EIGE) announces a re-run of a GBV secondment opportunity based in Vilnius, Lithuania. More information for potential candidates via the following link: http://eige.europa.eu/content/career-opportunity/eige-2014-sne-gbv2

 

8) Message from Ms Irina Bokova, Director- General of UNESCO for the World Radio Day , 13 February 2014

 

9) Ανακοίνωση Νέας Έκδοσης από την Έδρα UNESCO

A new e-book, significant contribution to Mothers' and Children's well- being, giving impetus to future research, written with sensitivity and innovative style, approach and ideas... The e-book "Can a victimized child be resilient?" Selected research findings and challenges coming from DAPHNE III JLS/2008/CFP/DAP/2008, co-authored by Iveta Kovalčíková, Peter Babinčák, Katarína Fuchsová, Slávka Karkošková and Gabriela Mikuláškováhas, has now been published by the Unesco Chair in Gender Equality and Women's Empowerment - University of Cyprus.

This e-book examines the effects of domestic violence on children and details children's capacities for resilience in a high-risk setting. The various contributions are derived from the results of the European Project VI.C.T.I.MS (2009-2011, JLS/2008/DAP3/AG/1157-30-CE-03116350015 funded by Daphne III Programme, 2009 - 2011). The participant countries in this project were Cyprus (University of Cyprus), Italy (University of Rome Tre), Romania (University of Oradea) and Slovakia (University of Presov), with Prof. Mary Koutselini (University of Cyprus) as the leader of the international research team. The book is a valuable resource for everybody interested in Gender, Social, and Education studies.

It can be downloaded here.