ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015
 
  • Στελέχωση Ενημερωτικών Περιπτέρων πληροφόρησης της ΥΣΦΜ, 8 -26 Σεπτεμβρίου 2014
Οι εθελοντές/τριες ενημέρωναν τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες για όλα τα θέματα που τους προβλημάτιζαν, για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν από την ΥΣΦΜ, και τους βοηθούσαν σε διάφορες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν.
 
  • Ενημερωτική Συνάντηση της ΥΣΦΜ με τους πρωτοετείς φοιτητές και Ξενάγησή τους στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, 10 Σεπτεμβρίου 2014
Τα μέλη του ΠΕΦ με μεγάλη προθυμία προσέφεραν τη βοήθειά τους στην ετοιμασία και επιμέλεια του χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης, στην τήρηση παρουσιολογίων, στη διανομή ενημερωτικών φακέλων, στο στήσιμο της μικρής δεξίωσης και γενικότερα στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
 
  • Συναυλία Αλληλεγγύης Πανεπιστημίου Κύπρου με το Διονύση Σαββόπουλου, για οικονομική ενίσχυση των άπορων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, 16 Σεπτεμβρίου 2014
Στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη πραγματοποιήθηκε η συναυλία Αλληλεγγύης με το μεγάλο τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο. Τα καθαρά έσοδα, τα οποία ανήλθαν στα €14.000, δόθηκαν στο Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών. Η βοήθεια των εθελοντών φοιτητών/τριων ήταν πέρα για πέρα πολύτιμη. Πιο, συγκεκριμένα εβδομήντα εθελοντές/τριες Φοιτητές/τριες (πενήντα από αυτούς ήταν μέλη ΠΕΦ) πρόσφεραν με μεγάλη προθυμία και ενθουσιασμό την πολύτιμή τους βοήθειά τους και εργάστηκαν σε διάφορα πόστα όπως ήταν η προπώληση εισιτηρίων συναυλίας, διακίνηση του μουσικού σχήματος για δύο μέρες στην Κύπρο, η ταξιθέτηση, η συνοδεία καλεσμένων, ταμείο ποτών, πώληση ποτών, πώληση εισιτηρίων στην είσοδο, έλεγχος εισιτηρίων και ασφάλεια περίφραξης.
 
  • Φεστιβάλ ΜΚΟ – NGOFAIR 2014, 20 Σεπτεμβρίου 2014
Το Σάββατο βράδυ, στις 20 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Φανερωμένης, το NGO FAIR. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν αρκετοί μη κυβερνητικοί οργανισμοί. Εκεί, βρισκόταν και το Πρόγραμμα Εθελοντών Φοιτητών με δικό του ενημερωτικό σταθμό, ενημερώνοντας το κοινό για τους στόχους και δράσεις του.
 
  • Συμμετοχή ΠΕΦ στο RespectFest της ΥΣΦΜ (Γραφείο Ψυχολογικής Στήριξης), 22-23 Σεπτεμβρίου 2014

1. Καφές με ΜΚΟ, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στο πλαίσιο του Respect Fest, πραγματοποιήθηκε ο καφές με τους ΜΚΟ, στις 22/9. Ο στόχος ήταν να γνωρίσουν οι φοιτητές τους Μη κυβερνητικούς οργανισμούς, να ενημερωθούν για το έργο τους και πως μπορούν να εμπλακούν σε αυτούς. Εκεί βρισκόταν και το Πρόγραμμα Εθελοντών Φοιτητών, για να προωθήσει το έργο του.

2. Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη , 23 Σεπτεμβρίου 2014

Στο πλαίσιο του RespectFest, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη, η οποία έλαβε χώρα στα Κεντρικά Κτίρια στην Λεωφόρος Καλλιπόλεως 75. Μια επιτυχής και ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Τυχεροί, όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν και να διαβάσουν βιβλία.

  • Ξενάγηση στην Πόλη της Λευκωσίας, στα πλαίσια της ενημέρωσης των νέων φοιτητών, 24 Σεπτεμβρίου 2014
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενημέρωσης Νέων Φοιτητών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η Ξενάγηση στην πόλη της Λευκωσίας για τους νέους και όχι μόνο φοιτητές. Η ξενάγηση έγινε δωρεά από επαγγελματία ξεναγό από το Σπίτι της Συνεργασίας. Οι συμμετέχοντες παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν διάφορες πληροφορίες για την ιστορία της μοναδικής μοιρασμένης πρωτεύουσας, αλλά και να επισκεφθούν την κατεχόμενη Λευκωσία. Οι εθελοντές φοιτητές/τριες κατά τη διάρκεια της ξενάγησης έδωσαν στους φοιτητές ενημερωτικό υλικό, τήρησαν παρουσιολόγιο, συνόδευσαν τις δύο ομάδες στη ξενάγηση και επίλυαν οποιαδήποτε απορία είχαν οι συμμετέχοντες αναφορικά με τις σπουδές αλλά και τη φοιτητική τους ζωή.
  •  Συμμετοχή του ΠΕΦ στη Βραδιά Ομίλων, 24 Σεπτεμβρίου 2014
Το ΠΕΦ, συμμετείχε και στη Βραδιά Ομίλων η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 8.00μμ-11.00μμ στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων. Οι εθελοντές/τριες φοιτητές/τριες που συμμετείχαν, στελέχωναν το ενημερωτικό τραπεζάκι του Προγράμματος και με γάλο ενθουσιασμό ενημέρωναν τους συμφοιτητές τους για το τι είναι το ΠΕΦ, ποιες δράσεις έχει κάνει, ποιες δράσεις στοχεύει να πραγματοποιήσει και πως μπορούν να γίνουν μέλη του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγγραφούν δέκα νέα μέλη.
 
  • Ενημερωτική Συνάντηση της ΥΣΦΜ με τους Ελλαδίτες φοιτητές, 08 Οκτωβρίου 2014
Οι Εθελοντές/τριες φοιτητές/φοιτήτριες βοήθησαν στη διεξαγωγή της ενημερωτικής συνάντησης της ΥΣΦΜ με τους νέους φοιτητές από Ελλάδα, την Τετάρτη στις 8 Οκτωβρίου 2014. Συγκεκριμένα, φωτογράφισαν τη συνάντηση, τήρησαν κατάλογο συμμετοχών, έδωσαν ενημερωτικό υλικό και βοήθησαν στην επιμέλεια του χώρου και της μικρής δεξίωσης που ακολούθησε.
 
  • Αιμοδοσία (Γραφείο Φοιτητικής Ζωής), 13-14 Οκτωβρίου 2014 
Οι εθελοντές/τριες φοιτητές/τριες ανέλαβαν την αφισοκόλληση και διανομή ενημερωτικού υλικού σε όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφορικά με τη διεξαγωγή των δύο Αιμοδοσιών που διοργάνωσε το Γραφείο Φοιτητικής Ζωής.
 
  • Έκθεση Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Γραφείο Σταδιοδρομίας), 21 Οκτωβρίου 2014 
Οι εθελοντές/τριες φοιτητές/τριες βοήθησαν στην ετοιμασία και επιμέλεια του χώρου όπου διοργανώθηκε η Έκθεση Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Πανεπιστημιούπολη, την Τετάρτη στις 21 Οκτωβρίου 2014 από το Γραφείο Σταδιοδρομίας.
 
  • Παραλαβή Βεβαιώσεων Φοίτησης Χειμερινού Εξαμήνου 2014-2015 από τους προπτυχιακούς φοιτητές
Οι δεκατρείς εθελοντές/τριες φοιτητές/τριες στελέχωσαν με μεγάλη προθυμία, ευγένεια και επαγγελματισμό τους σταθμούς της ΥΣΦΜ όπου δίδονταν οι Βεβαιώσεις Φοίτησης Χειμερινού Εξαμήνου 2014-2015 προς τους προπτυχιακούς φοιτητές στις 19-23 Οκτωβρίου 2014.