Στο πρόγραμμα συμμετέχει το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης και Τεχνολογίας Γεωγραφικών Συστημάτων (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής) το οποίο δραστηριοποιείται και στην ενάλια αρχαιολογία από το 2011: συγκεκριμένα, υπό την εποπτεία του Δρα Δημήτρη Σκαρλάτου, έχει αναλάβει την αποτύπωση του Ναυαγίου του Μαζωτού καθώς και άλλων υποβρύχιων ερευνών του Εργαστηρίου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (ΕΡΕΝΑΕ) του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 
logo ΤΕΠΑΚ 1ΜΒ
 
 
Ίδρυμα Θέτις
Το Ίδρυμα Θέτις είχε ουσιαστική συμμετοχή στην ανάπτυξη της ενάλιας αρχαιολογίας στην Κύπρο, από την ίδρυσή του, το 2002: παρείχε υποστήριξη σε διάφορες υποβρύχιες έρευνες και υπήρξε συνδιοργανωτής της έρευνας στο ναυάγιο του Μαζωτού. Παρείχε επί σειρά ετών σκάφος, εξοπλισμό, και ειδικευμένο προσωπικό καθώς και τεχνική υποστήριξη.
   
 thetis
 
 
Πολιτιστικό Ίδρυμα Κερύνεια Χρυσοκάβα
 
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Κερύνεια Χρυσοκάβα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με κύριο στόχο τη ναυπήγηση του δεύτερου αντιγράφου του αρχαίου πλοίου της Κερύνειας, του Κερύνεια-Ελευθερία, καθώς και τη συμμετοχή σε ακαδημαϊκές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές και άλλες δραστηριότητες. Το Κερύνεια-Ελευθερία έχει πραγματοποιήσει πειραματικές πλεύσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θεωρούνται πολύ σημαντικά για την κατανόηση της αρχαίας ναυπηγικής και θαλασσοπορίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Γλαύκος Καριόλου (καπετάνιος, ένας από τους συγγραφείς των πρώτων αποτελεσμάτων του Kyrenia Shipwreck Project και νυν Δήμαρχος Κερύνειας) και ο καπετάνιος Γιώργος Παφίτης.
                                 kerynia chrysokava
 
 
Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ναυτίλος
 
Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ναυτίλος είναι μη κρατικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που, ανάμεσα στα άλλα, δραστηριοποιείται στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διαφύλαξη της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Ομάδα συμμετέχει πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και σε προγράμματα ανταλλαγής νέων. Επιπλέον, εθελοντές δύτες της Ομάδας αποτελούν μέρος της βασικής ομάδας δυτών στις έρευνες του ναυαγίου του Μαζωτού.

  

   nautilos