Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε όσο το δυνατό μπορούμε για να βρείτε το δικό σας χώρο διαμονής!
 
Αρχικά κάνετε στον εαυτό σας τις εξής ερωτήσεις:
 1. Σε ποιο Τμήμα ανήκετε;
 2. Τα μαθήματα σας θα πραγματοποιούνται στα Κεντρικά Κτήρια του Πανεπιστημίου (δηλαδή Λεωφόρο Καλλιπόλεως) ή στην Πανεπιστημιούπολη (δηλαδή Λεωφόρο Αγλαντζιάς); 
 3. Είστε φοιτητής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής;
 4. Που πραγματοποιούνται τα περισσότερα σας μαθήματα;
 5. Ποια είναι η οικονομική σας κατάσταση;

Ανάλογα με τα πιο πάνω μπορείτε να κρίνετε ποια περιοχή σας βολεύει περισσότερο για ενοικίαση χώρου διαμονής, σύμφωνα με την απόσταση των χώρων διαμονής από τα κτίρια που έχετε μαθήματα, αλλά και την οικονομική σας άνεση. 

Γενικές Συμβουλές:

 1. Εάν τα μαθήματα σας δεν είναι στη Πανεπιστημιούπολη, μπορείτε να ψάξετε για διαμονή και σε περιοχές μακρύτερα από το Γέρι και την Αγλαντζιά.
 2. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν έχετε μαθήματα στην Πανεπιστημιούπολη μέχρι αργά το βράδυ.
 3. Επιδιώξετε χώρο διαμονής σε περιοχές όπου περνάει απευθείας διαδρομή λεωφορείων προς το Πανεπιστήμιο, ώστε να μην χρειάζεται να αλλάξετε δύο (2) λεωφορεία, και έτσι να μην καθυστερείτε στα μαθήματα σας.

Γενικός Κανόνας:

Έχετε υπόψη σας ότι ένα διαμέρισμα σε μία περιοχή πιο μακριά από το Πανεπιστήμιο αλλά κοντά σε στάση λεωφορείου είναι καλύτερη λύση για τρεις λόγους:

 • Χαμηλότερα ενοίκια,
 • Εύκολη μετακίνηση
 • Σε δύσκολες καιρικές συνθήκετες (βροχές και πολλή ζέστη) δεν θα χρειάζεται να περπατάτε αρκετή ώρα για να φθάσετε στο Πανεπιστήμιο.   
Bασικές συμβουλές ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα και ενέργεια:
 • Ελέγξετε το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) – όλα τα ενοικιαζόμενα υποστατικά θα πρέπει να έχουν Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης και ο ιδιοκτήτης,  με βάση το νόμο, οφείλει να παρέχει το αντίγραφό του. Τα ΠΕΑ έχουν μια κλίμακα βαθμονόμησης από το Α στο Η, όπου το Η είναι το χαμηλότερο επίπεδο στην κλίμακα ενεργειακής απόδοσης και το Α είναι το καλύτερο. Οπότε για μείωση του ενεργειακού σας κόστους αναζητήστε μια κατοικία που να έχει τον καλύτερο δυνατό βαθμό απόδοσης.  
 • Όταν είστε στη διαδικασία ελέγχου κάποιου συγκεκριμένου υποστατικού, αναζητήστε κατά πόσο μπορείτε να δείτε την Ενεργειακή Απόδοση των Ηλεκτρικών Συσκευών (π.χ. ψυγείου, πλυντηρίου κλπ.). Το σύστημα βαθμονόμησης κυμαίνεται από το Α+++(καλύτερη κατάταξη) μέχρι το Δ (χειρότερη). Μια συσκευή με υψηλή βαθμονόμηση θα καταναλώνει και θα στοιχίζει λιγότερο. 
 • Όταν ελέγχετε το υποστατικό είναι επίσης σημαντικό να αναζητήσετε σημάδια που υποδεικνύουν κακή μόνωση, ή να φαίνεται ότι είναι δύσκολο να ζεσταθεί, ή να παρουσιάζει υγρασία και μούχλα. Αποφύγετε κατοικίες που έχουν όλα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά γιατί η διαμονή σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας.  
 • Αν υπάρχουν προβλήματα με υγρασία ή μούχλα, ζητήστε από τον ιδιοκτήτη να δράσει άμεσα για να τα αντιμετωπίσει πριν να μετακομίσετε μέσα εσείς (π.χ. βελτιώνοντας τη μόνωση, προσθέτοντας εξαερισμό ή παρέχοντας σας αφυγραντήρα.) 
 • Αν έχετε την ευκαιρία, συζητήστε με τον υφιστάμενο ενοικιαστή – για να πάρετε πληροφορίες για την ποιότητα του υποστατικού και άλλων πιθανών προβλημάτων που μπορεί να έχει.   
Μπορείτε να ψάξετε για ίδιωτικό χώρο διαμονής στις πιο κάτω πλατφόρμες
 
Στον κατάλογο οικιών διαμερισμάτων που εκδίδουμε με αγγελίες από ιδιώτες, ο οποίος είναι αναρτημένος στις Ανακοινώσεις μας και ανανεωνεται κάθε Παρασκευή.
Μπορείς να ψάξεις μέσω άλλων ιστοσελίδων που προσφέρουν  διαμονή στον ιδιωτικό τομέα

Το Erasmus Play είναι μια μηχανή αναζήτησης κατοικιών για φοιτητές που μπορούν να βρουν κατάλυμα σε όλη την Ευρώπη. Σας επιτρέπει να συγκρίνετε όλα τα διαθέσιμα καταλύματα γρήγορα και εύκολα. Επιπλέον, θα μπορείτε να κάνετε κράτηση με απόλυτη ασφάλεια αφού όλα τα καταλύματα παρέχονται από επαληθευμένες πλατφόρμες.

Κάντε κράτηση για τη φοιτητική σας κατοικία στην Ευρώπη σε 3 βήματα:

 1. Επιλέξτε την πόλη υποδοχής και τις ημερομηνίες.
 2. Συγκρίνετε όλα τα διαθέσιμα καταλύματα.
 3. Κάντε κλικ και κάντε κράτηση με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Όλες οι πληροφορίες για χάρτες της Λευκωσίας και  Διαδρομές των λεωφορείων βρίσκονται στο κάτω μέρος της σελίδας μας.

Εάν ψάχνετε για συγκάτοικο ή θα συμμετέχετε σε Πρόγραμμα Erasmus+ και επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή με άλλους φοιτητές για απευθείας συνεννόηση στείλετε μας τα στοιχεία σας  με Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.