Διαθέσιμος Εξοπλισμός για Φοιτητές με Αναπηρίες
 
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό για στήριξη των φοιτητών με αναπηρίες. Ο εξοπλισμός αυτός καλύπτει τις ανάγκες
φοιτητών, κυρίως με προβλήματα όρασης.
 
Α. Εξοπλισμός στην Υ. Σ. Φ. Μ.
 
α) Magnilink S. Student Addition
 
To Magnilink S. Student Addition είναι ένας φορητός βίντεο - μεγεθυντής που περιλαμβάνει κάμερα προβολής και ανάγνωσης. Είναι ένα εργαλείο ιδανικό για χρήση σε σχολεία, πανεπιστήμια και γραφεία. Το εργαλείο αυτό ζυγίζει μόνο 1,2 κιλά και μεταφέρεται εύκολα μέσω θήκης μεταφοράς. Η εγκατάσταση του εργαλείου αυτού γίνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται μέσω USB 2.0. Με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορείς να προβάλεις και να αποθηκεύσεις εικόνες και κείμενα ψηλής ανάλυσης στον υπολογιστή. Το MLS Student Addition φορτίζεται μέσω του υπολογιστή και δεν χρειάζεται επιπρόσθετη φόρτιση με εξωτερικό καλώδιο. Μέσω αυτού του εργαλείου μπορείς να μεγεθύνεις, να αποθηκεύσεις και να διαβάσεις σε μεταγενέστερο χρόνο κείμενα τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τον πίνακα, καθώς και κείμενα σε βιβλία/περιοδικά με καλύτερη ευκρίνεια χρωμάτων.
 
Απαιτούμενος εξοπλισμός για τη λειτουργία του:
 
  • Σύνδεση με φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή, εξωτερική οθόνη ή τηλεόραση.
  • Εφαρμογή σε Microsoft Windows XP, Service Pack 2 ή Microsoft Windows Vista.
  • USB 2.0 port.
 
Το Magnilink S. Student Addition μπορεί να το δανειστεί κάποιος φοιτητής από το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης της ΥΣΦΜ.
 
β) Equil-Smartmaker
 
Το Equil-Smartmaker μεταφέρει στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή ή tablet οτιδήποτε αναγράφεται στον πίνακα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο : https://www.myequil.com/home/
 
Β. Εξοπλισμός στη Βιβλιοθήκη
 
Συνδεθείτε στο πιο κάτω σύνδεσμο για περισσοτέρες πληροφορίες
 
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας για Μετατροπή Υλικού
Ανδρέου Ν. Έλενα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Tel: 22892045
Fax: 22750508
Αντωνίου-Κτωρή Εύη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Tel: 22892088
Fax: 22750508