Αγαπητές φοιτήτριες / αγαπητοί φοιτητές,

Φίλες και φίλοι,

καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου Κύπρου!

Αποστολή της ΥΣΦΜ είναι η ενεργός συμβολή στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος με ίσες ευκαιρίες για δημιουργική μάθηση, ακαδημαϊκή επιτυχία, προσωπική, κοινωνική ευημερία, ανάπτυξη και ενδυνάμωση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για θέματα Σπουδών (π.χ. για τους τρόπους εισδοχής στο Πανεπιστήμιο, τα προγράμματα σπουδών, τους κανόνες φοίτησης, τα προγράμματα διδασκαλίας και εξετάσεων), ενώ μπορείτε επίσης να ζητήσετε αναλυτική βαθμολογία, πιστοποιητικά σπουδών, να εγγραφείτε στα μαθήματα μέσω της ψηφιακής πύλης BannerWeb κ.α.

Εξίσου σημαντικές είναι οι πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε για τα θέματα Φοιτητικής Μέριμνας, όπως για θέματα στέγασης, σίτισης, οικονομικής, κοινωνικής και γενικότερης στήριξης των φοιτητών που το έχουν ανάγκη.

Σας προτρέπω επίσης να βρείτε και να αξιοποιήσετε όλες τις ευκαιρίες για ενεργό συμμετοχή στη Φοιτητική Ζωή του Πανεπιστημίου Κύπρου και όχι μόνο, μέσα από τις δραστηριότητες του ομώνυμου Γραφείου, των Φοιτητικών Ομίλων  του Πανεπιστημίου κ.α.

Στόχος μας στην ΥΣΦΜ, είναι να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες, για να μπορέσουν όλες και όλοι οι φοιτήτριες/τες μας, όχι μόνο να πετύχουν τους ακαδημαϊκούς τους στόχους, αλλά να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας «ζωντανής» και ωφέλιμης Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ως ενεργοί πολίτες του κόσμου!

Για οποιαδήποτε απορία, δείτε τις Συχνές Ερωτήσεις/Απαντήσεις, χρησιμοποιήστε το Chat, στείλτε μας email, μήνυμα στις σελίδες μας στα Κοινωνικά Δίκτυα (αφού πρώτα μας κάνετε Like/Follow), πάρτε τηλέφωνο ή ελάτε να μας δείτε στο Κτίριο Συμβουλίου Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης.

Καλή πλοήγηση!

Μενέλαος Α. Μενελάου

Προϊστάμενος Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας