Συνήθεις Ερωτήσεις – Γραφείο Εξυπηρέτησης
 
 
  • Από πού μπορώ να προμηθευτώ αναλυτική βαθμολογία και βεβαίωση φοίτησης και πόσα στοιχίζουν;
Τόσο η Αναλυτική Βαθμολογία όσο και η Βεβαίωση Φοίτησης για Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές, ετοιμάζονται από το Γραφείο Εξυπηρέτησης της Υ.Σ.Φ.Μ. στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
 
Κόστος:
 
Έκδοση Βεβαίωσης Φοίτησης/Εγγραφής  και Αναλυτικής Βαθμολογίας:
 
€2 το πρωτότυπο
€1 το πιστοποιημένο αντίγραφο
 
Μετάφραση Αναλυτικής Βαθμολογίας:
 
€15 ένα πρωτότυπο
€20 δύο πρωτότυπα
€25 τρία πρωτότυπα
€30 τέσσερα πρωτότυπα
€1 πιστοποιημένο αντίγραφο
 
Μετάφραση Πτυχίου:
 
€8 το πρωτότυπο
€1 το πιστοποιημένο αντίγραφο
  • Τι είναι το ΔΟΑΤΑΠ;
Το ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), είναι ο αρμόδιος Οργανισμός στην Ελλάδα για την αναγνώριση πτυχίων.  Το Γραφείο Εξυπηρέτησης μετά από αίτημα του φοιτητή, αναλαμβάνει να αποσταλούν στο ΔΟΑΤΑΠ τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιημένο αντίγραφο πτυχίου, αναλυτική βαθμολογία, βεβαίωση για τον τόπο σπουδών και περιγραφή των μαθημάτων).
 
  • Που μπορώ να αιτηθώ για φοιτητική ταυτότητα;

Για έκδοση φοιτητικής ταυτότητας θα πρέπει να μεταβείτε στον σύνδεσμο: www.ucy.ac.cy/ucycard για την επιβεβαίωση των στοιχείων σας. Εφόσον υποβάλετε σωστά τα ηλεκτρονικά σας στοιχεία, θα πάρετε επιβεβαίωση αποδοχής από τον διαχειριστή. Σε διάστημα 2 εργάσιμων ημερών παρακαλώ όπως ελέγξετε ξανά στον ίδιο σύνδεσμο την κατάσταση του αιτήματος σας. Θα πρέπει να αναφέρετα στην " Κατάσταση Αιτήματος : Έχει αποσταλεί για εκτύπωση κάρτας". Σε αυτή την περίπτωση παρακαλώ όπως μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://tinyurl.com/pkyplox (Κατάλογος Εκτυπωμένων Καρτών) για να ελέγξετε κατά πόσο η κάρτα σας είναι έτοιμη για παραλαβή.

Εάν διαπιστώσετε ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη, παρακαλώ όπως μεταβείτε στο Γραφείο Ταχείας Εξυπηρέτησης για να την παραλάβετε
στο Κτίριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΚΟΔ 07) Αριθμός Γραφείου 16 – καθημερινά μεταξύ των ωρών 09.00-13.00.  Εάν το όνομα σας δεν αναφέρεται στον Κατάλογο Εκτυπωμένων Καρτών, παρακαλώ όπως ελέγχετε σε συχνή βάση, διότι ο κατάλογος ενημερώνεται καθημερινά.  Εάν (κατόπιν παρόδου 2 εβδομάδων από την επιβεβαίωση των ηλεκτρονικών σας στοιχείων) η κάρτα σας δεν έχει εκτυπωθεί ακόμα, παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  αναφέροντας πλήρη στοιχεία (όνομα, τμήμα, ταυτότητα και τηλέφωνο) για να ενημερωθείτε για την κατάσταση της κάρτας σας.
 
Σε περίπτωση που στην Κατάσταση Αιτήματος (στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο επιβεβαίωσης στοιχείων) δεν αναφέρεται ότι η κάρτα σας έχει αποσταλεί για εκτύπωση, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην υποβολή της αίτησης σας και αυτό θα φαίνεται στην Κατάσταση Αιτήματος. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία και έχετε υποβάλει την προσωπική σας φωτογραφία (200 Χ 300 pixels) για να γίνει αποδεκτή από τον διαχειριστή.
  • Από πού μπορώ να προμηθευτώ αναμνηστικά είδη του Π.Κ;
Το Γραφείο Εξυπηρέτησης διαθέτει προς πώληση αναμνηστικά είδη του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την ενίσχυση του Σωματείου Ευημερίας Άπορων Φοιτητών του Πανεπιστημίου.  Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα προϊόντα που υπάρχουν: