ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας ιδρύθηκε το 1998 και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Την επίβλεψη για το διδακτικό πρόγραμμα του Σχολείου την έχει το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών.

Το Σχολείο στελεχώνεται με άτομα που, εκτός από τις διδακτικές τους ικανότητες, έχουν ειδικό ενδιαφέρον στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει άμεση σχέση με τον τομέα της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών. Απώτερος στόχος είναι η παραγωγή πρωτογενούς υλικού.

 

Δείτε στιγμιότυπα από εκδηλώσεις και μαθήματα του Σχολείου μας

στο Facebook: School of Modern Greek. University of Cyprus

ή στο YouTube: School of Modern Greek University Of Cyprus

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ:

Εάν έχετε γνώση της ελληνικής αλλά δεν κατέχετε σχετικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας ή κατέχετε Πιστοποιητικό παλαιότερο των 24 μήνων, τότε οφείλετε να παρακαθίσετε σε διαγνωστική εξέταση. 

Η επόμενη διαγνωστική θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, ώρα 18:00.

Αίθουσα: Α008, Α011.

Κεντρικά Κτήρια Πανεπιστημίου Κύπρου, λεωφόρος Καλλιπόλεως 75.

 
 ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

 

ΣΤΕΓΑΣΗ - HOUSING

Το Σχολείο δεν εξασφαλίζει στέγη στους σπουδαστές που έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν προγράμματα που προσφέρει. Εξαιρούνται οι σπουδαστές των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής και ομάδες φιλοξενούμενων σπουδαστών που στεγάζονται σε χώρους που εξασφαλίζει η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου.

 

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Οι σπουδαστές του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, το γυμναστήριο, την καφετέρια και το φοιτητικό εστιατόριο, το κέντρο ηλεκτρονικών υπολογιστών και τη βιβλιοθήκη. Σε ό,τι αφορά τη χρήση των πανεπιστημιακών χώρων ή των υπηρεσιών που παρέχει το Πανεπιστήμιο, οι σπουδαστές υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ
Οι φοιτητές χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πρόκειται να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μπορούν να ενταχθούν δωρεάν στο Θερινό Πρόγραμμα ή σε άλλο πρόγραμμα που προσφέρει το Σχολείο, εάν δεν προσφέρεται το Εντατικό Πρόγραμμα Ειδικού Ενδιαφέροντος που απευθύνεται ειδικά σε αυτούς. Το πρόγραμμα στο οποίο θα ενταχθούν δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια από την παραμονή τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αμέσως μετά την άφιξη τους στην Κύπρο, οι φοιτητές του Προγράμματος Erasmus έρχονται σε επαφή με την Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων και με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, που θα τους κατατοπίσουν σχετικά με τους χώρους διαμονής τους και θα τους παράσχουν χρήσιμες πληροφορίες. Οι σπουδαστές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας την οποία ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα ή δυσκολίες.

 

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΜΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Σπουδαστές από χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, πρέπει να εξασφαλίσουν βίζα από τις αρχές των χωρών τους. Η εγγραφή τους στο πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής που έχουν επιλέξει μπορεί να γίνει μόνο εφόσον καταβάλουν τα καθορισμένα δίδακτρα. Βεβαιώσεις εγγραφής χορηγούνται αφού οι σπουδαστές τακτοποιήσουν όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή ερωτήσεις θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το InternationalSupportOfficeκαλώντας 22894050 ή μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Welcome Message