Μήνυμα Καλωσορίσματος

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής (ΜΜΚ) του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είμαστε ένα νέο τμήμα το οποίο ιδρύθηκε το 2002, δέχθηκε τους πρώτους προπτυχιακούς φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2003 ...περισσότερα

Θεοδώρα Κυράτση
Πρόεδρος Τμήματος

«ΜΑΧΗ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ [...]

Σημαντικές μελέτες από το Εργαστήριο Βιοφυσικής του Καρκίνου του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής με επικεφαλή τον Δρ. Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο, που στοχεύουν στην αποδοτικότερη θεραπεία του καρκίνου. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

3ο Βραβείο - Διαγωνισμός "ΦΟΙΤΩ 2017"

Οι φοιτητές μας Αλεξάνδρα Χριστοφή και Χρίστος Χρήστου έλαβαν το 3ο Βραβείο στον Διαγωνισμό του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας «Φοιτητές στην Έρευνα - ΦΟΙΤΩ 2017» για την διπλωματική εργασία: "Πολυμερικές Ίνες σε συνδυασμό με δομικά υλικά". Η εργασία εκπονήθηκε υπό την καθοδήγηση των Δρ. Θεοδώρας Κρασιά-Χριστοφόρου (Τμήμα ΜΜΚ) και Δρ. Ιωάννη Ιωάννου (Τμήμα ΠΜΜΠ).

Θερινό Σχολείο για μαθητές Λυκείου

Το Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής (ΜΜΚ) του Πανεπιστημίου Κύπρου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για ενημέρωση των μαθητών για τις τεχνολογικές επιστήμες διοργάνωσε με επιτυχία Θερινό Σχολείο «Γνωριμία με την Μηχανολογία και Κατασκευαστική». Πρόγραμμα Θερινού Σχολείου και σχετικό έντυπο. 

Διεθνής Διάκριση Τελειόφοιτων Προπτυχιακών Φοιτητών

  • Στα πλαίσια της διπλωματικής τους εργασίας οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής Μιχάλης Λύρας και Λητώ Ζυμαρίδη συνεργάστηκαν με την Airbus Group Innovations. Σχετική ανακοίνωση.

Εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο "Parallel Programming in Modern Fortran"

Το τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής στα πλαίσια της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των φοιτητών του, οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο "Parallel Programming in Modern Fortran" από τις 24-31 Μαίου 2017.  

Φοιτητικοί όμιλοι

To Τμήμα ΜΜΚ ξεκίνησε την λειτουργία Φοιτητικών Ομίλων Αγωνιστικού αυτοκινήτου (Σύμβουλοι: Λ. Λουκά, Δ. Γρηγοριάδης), Ηλιακού αυτοκινήτου (Σύμβουλοι: Δ. Γρηγοριάδης, Μ. Ζερβός) και Ρομποτικής (Σύμβουλοι: Λ. Λουκά). Δραστηριότητες περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό και κατασκευή συστημάτων για συμμετοχή σε παγκύπριους και διεθνείς διαγωνισμούς.