Η Λευκωσία, μια πόλη με πληθυσμό γύρω στις 240.000 κατοίκων, συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό. H ιστορία της έχει βαθιές ρίζες και τα οικοδομήματά της, όπως τα γνωστά ενετικά τείχη, τα οποία διαχωρίζουν την παλιά από τη νέα πόλη, μαρτυρούν το πέρασμα της Κύπρου μέσα από τα χέρια πολλών κατακτητών.
 
Η γραμμή αντιπαράταξης (γνωστή και ως Πράσινη Γραμμή) δηλώνει στον επισκέπτη ότι η Λευκωσία είναι η τελευταία μοιρασμένη πόλη της Ευρώπης. Παρ' όλα αυτά είναι ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο με αρκετά πλούσια πολιτιστική, κοινωνική και αθλητική ζωή. Μια ποικιλία από θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, νυκτερινά κέντρα, εστιατόρια και αθλητικά κέντρα εμπλουτίζουν τη ζωή των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.
 
Η Λευκωσία αποτελεί, επίσης, το διοικητικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό κέντρο της χώρας, ενώ γεωγραφικά είναι τοποθετημένη στην καρδιά της Κύπρου, σε κοντινή απόσταση από τις άλλες πόλεις, όπως τη Λεμεσό και τη Λάρνακα. Η διακίνηση μεταξύ πόλεων είναι εύκολη και μπορεί να γίνει με υπεραστικά ταξί ή λεωφορεία σε πολύ χαμηλά κόστα.
 
 
 
image005                                     image004