Το Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων υλοποιεί δράσεις με σκοπό την ενίσχυση της φιλανθρωπικής προσφοράς των αποφοίτων προς το ΠΚ. Είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκστρατειών εξεύρεσης οικονομικών πόρων από τους απόφοιτους για τις διάφορες οικονομικές ανάγκες του Π.Κ. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές κύριες ανάγκες:
 
1. Οικονομική στήριξη φοιτητών (υποτροφίες για πληρωμή διδάκτρων, πληρωμή εξόδων, διαμονής/διατροφής/διακίνησης, αγορά εξοπλισμού, πληρωμή εξόδων για συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια κ.ά.)
2. Υποτροφία σε νεοεισερχόμενο φοιτητή ή πρωτοετή φοιτητή με βασικό κριτήριο ο ένας γονιός να είναι απόφοιτος του ΠΚ
3. Κτιριακή ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης (ανέγερση νέου κτιρίου)
4. Αγορά εργαστηριακού ή άλλου εξοπλισμού
5. Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων κοινής ωφελείας (π.χ. πάρκο)
6. Πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις
7. Υποστήριξη συγκεκριμένων ερευνητικών προγραμμάτων, όπως είναι στήριξη φοιτητών, υποτροφίες για φοιτητές, ανάπτυξη κτιριακών εγκαταστάσεων, αγορά εξοπλισμού έρευνας τελευταίας τεχνολογίας και άλλα.
 
Τρόπος στήριξης 
 
Διαδικτυακά
Ως απόφοιτοι συνδεθείτε με το σύστημα των αποφοίτων και κάντε μία δωρεά, χρησιμοποιώντας χρεωστική ή πιστωτική κάρτα (JCCsmart).
Οι δωρεές εκπίπτουν φορολογικά υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο. 
 
Σας ευχαριστούμε για την πρόθεσή σας να στηρίξετε το έργο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κάθε δωρεά σας είναι σημαντική. 
Βασιζόμαστε σε εσάς, τους αποφοίτους, ώστε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε μαζί. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την υποστήριξη και τη γενναιοδωρία σας.

Η ομάδα του Γραφείου βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας ενημερώνει σχετικά και να σας βοηθάει. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας: T: 22895205/4025/4356, E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
 
 
 
 
 
Η υποβολή αιτήσεων για έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων των αποφοίτων γίνεται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο σύνδεσμο www.ucy.ac.cy/certificates, εφόσον ο απόφοιτος ενεργοποιήσει πρώτα το προφίλ του στο σύστημα των αποφοίτων ww.ucy.ac.cy/alumnisys. Σε περίπτωση που το έχετε ήδη ενεργοποιήσει, κάντε login στο σύνδεσμο έκδοσης πιστοποιητικών, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης σας (email & password) στο προφίλ του απόφοιτου.
 
Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων παρέχεται στους νέους απόφοιτους, μετά τη συνεδρία της Συγκλήτου στις αρχές Ιουνίου, κατά την οποία εγκρίνονται οι τελειόφοιτοι που αποφοιτούν.
 
H πληρωμή και η παραλαβή πιστοποιητικών γίνεται είτε αυτοπροσώπως από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) ή τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΣΜΣ), ή απομακρυσμένα με χρήση της εν λόγω ηλεκτρονικής εφαρμογής.
 
Λίστα πιστοποιητικών:
• πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
• αντίγραφο πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος
• μετάφραση αναλυτικής βαθμολογίας, πτυχίου ή διπλώματος στα Αγγλικά
• βεβαίωση φοίτησης (ως ενεργός φοιτητής)
• βεβαίωση διάρκειας σπουδών

Επιπλέον, στον απόφοιτο χορηγείται δωρεάν και το Παράρτημα Διπλώματος (Diploma Supplement – DS), το οποίο συνοδεύει το πτυχίο. Το συγκεκριμένο Παράρτημα περιέχει πληροφορίες σχετικές με τη φύση, το επίπεδο, το γενικότερο πλαίσιο εκπαίδευσης, το περιεχόμενο και το καθεστώς των σπουδών του αποφοίτου. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται εδώ.
 
Για επιπρόσθετες διευκρινίσεις και καθοδήγηση σχετικά με τις παραγγελίες έκδοσης των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
- To Γραφείο Εξυπηρέτησης της ΥΣΦΜ (Τ.: 22 22894021, E.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), για τα προπτυχιακά πτυχία,
- Τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών (Τ.: 22894044, E.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), για τα μεταπτυχιακά πτυχία
- Οι δύο οντότητες βρίσκονται στο ισόγειο του κτηρίου Συμβουλίου Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, 2109 Αγλαντζιά, Λευκωσία).
 
 
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αξιοποιεί το επιστημονικό δυναμικό και τις υποδομές του για να προσφέρει υψηλής ποιότητας προγράμματα δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες ομάδων πολιτών της Κυπριακής κοινωνίας για κατάρτιση, επιμόρφωση, και εξειδίκευση.
 
Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει στους απόφοιτους πλειάδα ευκαιριών για συμμετοχή σε δραστηριότητες δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης που σχεδιάζει και υλοποιεί ετησίως.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τις ευκαιρίες δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης που προσφέρονται θα βρείτε εδώ.
 
 
Το Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων προσφέρει στα μέλη της κοινότητας των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου (απόφοιτοι, τελειόφοιτοι κ.α. μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας) υποστήριξη και συστηματική πληροφόρηση για θέματα επαγγελματικής δικτύωσης και  αγοράς εργασίας.
 
Αυτό γίνεται είτε στο πλαίσιο του Προγράμματος ΜΕΝΤΩΡ του ΠΚ ή του δικτύου συνεργατών του για το πακέτο προνομίων των αποφοίτων και γενικότερα για τις διμερείς συμφωνίες συνεργασίας που συνάπτει με πανεπιστήμια, οργανισμούς και εταιρείες, εντός και εκτός Κύπρου.
 
Προκειμένου τα μέλη της κοινότητας των αποφοίτων να επωφελούνται από τη δύναμη του δικτύου του ΠΚ, καλούνται να εντάσσονται στο Επαγγελματικό Δίκτυο της Κοινότητας των Αποφοίτων ΠΚ (UCY Alumni Community – Professional Network) και να το αξιοποιούν συνεχώς, κάνοντας αρχικά εγγραφή στη διαδικτυακή πλατφόρμα UCY Alumni Community.
 
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας, προσφέρει υπηρεσίες σε θέματα εργασιακής εμπειρίας και σταδιοδρομίας στους φοιτητές σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και στους νέους απόφοιτους.
Το Γραφείο Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων υλοποιεί την ετήσια δράση «Οι τελειόφοιτοι ανταποδίδουν και στηρίζουν το ΠΚ / UCY Senior Students Giving Back» και τη σχετική καμπάνια «Στήριξε και εσύ το Πανεπιστήμιο Κύπρου - Γίνε μέρος της κληρονομιάς σου / Support the University of Cyprus – Be part of your legacy».
 
Σκοπός της είναι να προσεγγίζονται οι τελειόφοιτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, ως οι μελλοντικοί απόφοιτοι, κατά το τελευταίο έτος των σπουδών τους, και να παροτρύνονται να προσφέρουν πίσω στην πνευματική τους μητέρα, στηρίζοντας τους μελλοντικούς φοιτητές. Να συμβάλλουν έμπρακτα στην καθιέρωση της παράδοσης «ανταπόδοσης» που καλλιεργείται στο ΠΚ και να αποτελέσουν μέρος της κληρονομιάς του.
 
Στόχος της είναι η συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την κάλυψη αναγκών των επόμενων φοιτητών που στηρίζει το Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών του ΠΚ. Ενδεικτικές ανάγκες είναι:
- οικονομικά βοηθήματα σε φοιτητές (αγορά βιβλίων, μηχανογραφικού εξοπλισμού, γραφικής ύλης, κάρτας μετακίνησης με μέσα συγκοινωνίας, σίτιση, κόστος συμμετοχής σε συνέδρια)
- υποτροφίες σε φοιτητές
 
Τρόπος στήριξης

Διαδικτυακά
Ως τελειόφοιτοι συνδεθείτε με το σύστημα ηλ. πληρωμών του ΠΚ και κάντε μία δωρεά, χρησιμοποιώντας χρεωστική ή πιστωτική κάρτα (JCCsmart).
Οι δωρεές εκπίπτουν φορολογικά υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο.

Σας ευχαριστούμε για την πρόθεσή σας να στηρίξετε τους επόμενους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κάθε δωρεά σας είναι σημαντική.
 
Βασιζόμαστε σε εσάς, τους τελειόφοιτους, ώστε με την προσφορά σας να συμβάλετε έμπρακτα στην καθιέρωση της παράδοσης «ανταπόδοσης» του ΠΚ και να αποτελέσετε μέρος της κληρονομιάς του. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την υποστήριξη και τη γενναιοδωρία σας προς τους συμφητητές σας.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
 
Η ομάδα του Γραφείου βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας ενημερώνει σχετικά και να σας βοηθάει. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας: T: 22895205/4025/4356, E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.